oletko tuottava

Oletko tuottava?

Kuinka tuottava olet?

Aika on ainoa resurssi, jota on kaikilla sama määrä. Kuinka käytät aikaasi, on tärkeä asia tuottavuuden suhteen.

Tämä pätee erityisesti kotona työskentelevälle yrittäjille, joilla ei ole jäsenneltyä aikataulua. Sinulla on vapaus päättää omista tunneistasi ja siitä, kuinka vietät aikaasi, mutta oletko tuloksellinen sen kanssa?

Minä työskentelen helposti kellon ympäri, mikäli työt niin vaativat, mutta osaan myös ottaa saman ajan vapaana toisena päivänä. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että minun täytyy olla tuottava jokaisena minuuttina, kun työskentelen.

Yksi päätavoitteistani on säästää, niin paljon aikaa kuin mahdollista, jotta voin suorittaa kaiken, mitä olen suunnitellut. On tärkeää, etten tuhlaa aikaani ei olennaisiin tehtäviin, jotka eivät auta minua kasvattamaan yritystäni.

Mutta jotta voi olla tuottava, täytyy olla tietoinen siitä, mihin kuluttaa aikaansa. Tämä tulee tietää, jotta voimme tehdä tähän muutoksia.

Tiedätkö sinä, kuinka kauan sinun on suoritettava tiettyjä tehtäviä yrityksellesi?

On hyvä pohtia, onko yrityksesi pyörittäminen täynnä vähäpätöisiä toimintoja, jotka eivät auta sinua saavuttamaan tavoitteesi?

Minulla on ollut

Minulla oli tapana tuhlata paljon aikaa sellaisiin epäolennaisiin tehtäviin, mitä kuvittelin minun täytyvän tehdä. En tiennyt, kuinka kauan minulla meni tiettyjen tehtävien suorittamiseen tai kuinka paljon aikaa minä todella hukkaan joka päivä.

En tiennyt, kuinka kauan minulla meni sosiaalisen median päivityksiin tai uuden videon suunnitteluun. Katsoin kelloani ja näin, että olin istunut tietokoneellani 3 tuntia.

Kunnes aloin seurata aikani.

En ollut koskaan edes harkinnut ajan seurantaa tai selvittänyt, mitä olin tekemässä ollessani töissä. Minulla oli päivittäin tehtävälista ja kuukausittaiset tavoitteet ja se oli se.

Tietämättä kuinka paljon aikaa kului jokaiseen tehtävään, ei ollut tapaa nähdä, kuinka tuottava todella olin tai miten voisin käyttää vähemmän aikaa.

Se on kuin budjetointi. Et tiedä tarkalleen, kuinka paljon rahaa tuhlaat tarpeettomiin kohteisiin, kunnes alat seurata sitä. Kun tarkastelet pankkitiliäsi ja huomaat, että käytät liikaa rahaa huvituksiin, aloitat muutosten tekemisen.

Tämä sama teoria koskee myös aikaa. Tietämättä kuinka paljon aikaa kuluu jokaiseen tehtävään, miten voit tehdä parannuksia?

Aloin seurata ajankäyttöäni. Tämän voit toteuttaa asettamalla, vaikka puhelimeen ajanoton päälle tai asettaa aikaikkuna, jonka aikana sinun tulee jokin tehtävä työstää. Kokeilepa, sillä minä huomasin tsemppaavani heti enemmän tehtävien tekemisessä, kun kello käy.

Tähän löytyy myös Toggl niminen sovellus, jonka avulla voit seurata aikasi. Tästä on 30 päivän ilmainen kokeiluversio, jonka avulla pystyt jo kuukauden ajan seuraamaan ajankäyttöäsi. Voin sanoa, että on silmiä avaava kokemus.

Toggl sovelluksen löydät täältä https://toggl.com/

Sinun tarvitsee vain kirjoittaa, mitä olet tekemässä ja käynnistää ajastin. Kun olet valmis, lopetat sen ja käynnistät sen uudelleen aloittaessasi uutta tehtävää.

Se antoi minulle tiedon, miten vietin aikaani ja mitä muutoksia voisin tehdä, jotta voisin olla tuottavampi.

Tuloksien analysointi

Viikon lopussa Toggl lähettää minulle sähköpostia, joka näyttää kunkin projektin kokonaisajan. Tarkastelemalla tarkkoja tuntimääriä jokaisen tehtävän kohdalla, voin tehdä muutoksia työskentelyyni ja pohtia seuraavia asioita:

  • Voinko poistaa joitakin tehtäviä?
  • Voinko ulkoistaa joitakin tehtäviä?
  • Voinko automatisoida joitakin tehtäviä?

oletko tuottava

Aluksi oli vaikea nähdä, kuinka monta tuntia meni viikossa hukkaan. Tuntui, että olin erittäin tuottava, mutta todellisuudessa vältin tärkeitä tehtäviä ja niiden sijasta täytin päiväni kiireisillä töillä.

Erehdyin ajattelemaan, että kun olen kiireinen tai käytän monta tuntia työntekoon, että olisin tuottava. Väärin!

Aikatauluttaminen kannusti minua asettamaan rajoitetun ajan ja energian parhaaseen käyttöön. Nähtyään miten ja missä olin menossa ajankäyttöni kanssa, aloin tehdä muutoksia tehokkaammaksi.

Sen sijaan, että vaihtaisin eri tehtävien välillä, keskityn nyt yhteen kerrallaan. Tämä on vaikuttanut suuresti tuottavuuteeni, ja se on johtanut siihen, että saan saman määrän työtä puoleen ajasta.

Ajanotosta on tullut osa minun rutiinia. Joka kerta, kun istun tietokoneelleni, seuraan aikaani.

Ajan seuranta ja tietoisuus siitä, kuinka kauan tietyt tehtävät ovat vieneet, on mahdollistanut minulle tuottavuuden parantamisen.

Tässä kohtaa suosittelen sinulle vielä toista videotani – kuinka tehdä töitä vähemmän ja saavuttaa enemmän. Siinä annan vinkkejä siihen, kuinka valitset ne tärkeimmät ja olennaiset tehtävät mitä sinun kannattaa tehdä, jotta olet vielä tuottavampi. Katso myös – Kuinka tehdä töitä vähemmän ja saavuttaa enemmän?

Koko artikkelin liittyen videoon – Kuinka tehdä töitä ja saavuttaa enemmän löydät täältä

Rakenna Oma Brändisi Facebook -ryhmä

Liity mukaan Rakenna Oma Brändisi Facebook -ryhmään yrittäjille. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus oppia markkinoinnista, digitaalisen markkinoinnin työkaluista, automatisoimaan enemmän, säästämään aikaa sekä skaalaamaan liiketoimintaa.

Shopping Cart
fiFinnish
Scroll to Top