Vältä näitä virheitä suunnitellessasi projekteja

Minä ainakin olen tehnyt paljon virheitä suunnitellessani projekteja ja senpä vuoksi ajattelin jakaa teille muutaman virheen, jota kannattaa välttää, jotta saat projektin vedettyä alusta loppuun.

Virhe 1.

Ajatellaan, että olet esim. rakentamassa verkkokurssia ja avaat kalenterisi ja päätät, koska aloitat sen tekemisen ja milloin sen tulisi olla valmis. Tämä ei kuitenkaan vielä kerro sitä, että mitä kaikkea sinun tulisi tehdä tuona aikana, jotta saat verkkokurssin valmiiksi. Tätä syystä onkin hyvä jakaa projekti pieniin osiin.

Jos projektia ei pilkota pienempiin osiin voi projekti tuntua tuskastuttavan suurelta ja siihen on vaikea tarttua. Etkä myöskään tiedä mitä sinun oikeasti tulisi tehdä, joten mieluummin alat katsoa Netflixiä tai menet nukkumaan.

Sen sijaan, että sinulla on aloittamispäivä ja lopettamispäivä, sinulla tulisi olla myös selkeä tieto mitä sinun tulisi tehdä. Tee siis lista tehtävistä ja sen jälkeen aikatauluta ne. Aikatauluttamisessa ei aseteta päivää mihin mennessä tehtävä tulisi olla tehtynä, vaan aikataulutuksessa päätät päivän ja ajan, jolloin teet tehtävän. Kun merkitset kalenteriin päivän ja tehtävän, varmistat myös projektin onnistumisen.

Projektin suunnittelu voi tuntua siltä, että se hidastaa projektin valmistumista ja sen vuoksi se voi helposti jäädä tekemättä. Se on täysin ymmärrettävää ja minusta on tuntunut samalta, mutta oikeasti se varmistaa ja nopeuttaa lopulta projektin valmistumista.

Virhe 2.

Toinen huomioitava asia on työkalu, jolla teet suunnitelmasi. Se voi olla muistivihko, post-it-laput, kalenteri tai jokin sovellus. Vaihtoehtoja on monia. Itse käytän Trelloa.

Tärkeintä on kuitenkin se, että suunnitteluvälineesi on sinulle mieluinen ja innostaa sinua. Minä olen visuaalinen ihminen ja Trellon taulut esittelee minulle minun tehtäväni minua miellyttävällä tavalla.

Toisille esim. Asana voi olla parempi vaihtoehto, joka on myös loistava projektinhallintatyökalu. Voit värikoodata tehtäväsi ja nähdä yhdellä silmäyksellä kaikki tehtäväsi. Loistava valinta on myös TO DO IST, johon pystyt listata tehtäväsi, asettaa päivämääriä ja merkata tehtävät tehdyiksi.

https://trello.com/

https://asana.com/

https://todoist.com/fi/

Virhe 3.

Kolmantena virheenä projektin suunnittelussa voi käydä se, että et anna riittävästi aikaa tehtävän suorittamiseen eli aikataulutat liian tiukasti. Laitat liian lyhyelle aikavälille liian paljon tehtäviä ja tunnut jälleen hukkuvasi tehtäviin sen sijaan, että oikeasti saisit jotakin tehtyä.

Tähän auttaa se, että seuraat viikon ajan, kuinka paljon oikeasti saat tehtyä projektia eteenpäin. Tämä antaa osviittaa suunnittelullesi, ja voit sitten rytmittää projektia tulosten mukaisesti.

Katso myös artikkeli – Kuinka nostat brändisi seuraavalle tasolle


Kommentoi

Shopping Cart
fiFinnish
Scroll to Top