Kuinka suunnittelet väripaletin brändillesi?

Kuinka suunnittelet väripaletin brändillesi?

Kuinka suunnittelet väripaletin brändillesi?

Yksi tärkeimmistä brändin elementeistä on värit, mutta kuinka valita omalle brändilleen juuri ne oikeat värit? Tällä videolla näytän sinulle, kuinka se tapahtuu.

Väripaletti on yksi brändin tehokkaimmista visuaalisista työkaluista. Valitsemasi värivalikoima integroituu brändin jokaiseen osaan, ei pelkästään logoosi. Näitä värejä sinun tulisi käyttää verkkosivuillasi, sosiaalisessa mediassa, valokuvissa, painotuotteissa, logossa ja jopa vaatekaapissasi.

Harkitut brändin värit auttavat johdonmukaisessa brändäyksessä luomaan tunnistettavuutta. Tämä on yksi suosituimmista osioista asiakkailleni brändäysprosessissa.

Lähdetään liikkeelle siitä mitä eri värit kertovat ja mitä sinä tahdot brändisi viestivän. Tiede on osoittanut, että väreissä on voimaa psykologisissa ja emotionaalisissa tilanteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että värit liittyvät usein tunteisiin tai emotionaalisiin reaktioihin.

Värien merkitys brändäys

Keltainen väri viestii: nuorekas, selkeä, luova, optimistinen

Punainen väri viestii: vahva, rakastava, energinen, kiireellinen

Oranssi: itsevarma, menestyvä, tuottava, innostunut

Pinkki: feminiininen, myötätuntoinen, hienostunut, vilpitön

Violetti: rauhallinen, kuninkaallinen, hengellinen, kunnianhimoinen

Vihreä: parantava, kasvava, pätevä, luotettava

Sininen: rauhallinen, lojaali, älyllinen, vakaa

Musta: vahva, ammattimainen, huoliteltu, varma

Valkoinen: turvallinen, puhdas, selkeä, avara

Mieti hetki näitä värejä. Mitkä sanat kuvaavat parhaiten sinua ja brändiäsi. Onko yksi tai kaksi väriä, jotka edustavat sinua eniten? Millaisia tunteita haluat, että yleisösi kokevat, kun he tarkastelevat brändiäsi? Ajattele avainsanoja, joita käytät brändisi kuvaamiseen. Kaikkien näiden vastausten perusteella, voit pohtia mitkä värit sopivat parhaiten.

Tämän jälkeen mene Pinterestiin ja hae kuvia haluamallasi värillä. Etsi “keltainen”, “vaaleanpunainen” tai “sininen”. Jos sinulla on jo suosikki värit ja niiden tietyt sävyt, voit etsiä esimerkiksi “Blush”, “Dusty Blue” tai “Peach”. Etsi kuvia, jotka herättävät sinun huomion. Mitä muita värejä käytetään niissä kuvissa?

Väripaletti

Väripaletti

Tämän jälkeen, kun olet löytänyt mielestäsi sopivan sävyisiä värejä ja kuvia, tee niistä moodboard eli mielikuvataulu. Mielikuvataulu on ikäänkuin leikekirja, johon sommitellaan kuvia, värejä, tekstiä ja erilaisia esineitä.

Mielikuvataulun voit toteuttaa esim. Canvan avulla. Minulta löytyy tähän tutoriaali.

Mielikuvataulu

Kun olet saanut sommiteltua sinulle mieleisen mielikuvataulun,tehdään pikku temppu eli muutetaan tämä mielikuvataulu väripaletiksi. Tähän otetaan avuksi appi nimeltä Coolors. Se on täysin ilmainen työkalu, johon ei tarvitse edes kirjautua.

Coolorsin etusivulla klikataan kohtaa generate ja tämän jälkeen ladataan mielikuvataulu klikkaamalla kameran kuvaa. Hae kuva koneelta ja paina ok. Ohjelma muuttaa automaattisesti mielikuvataulusi värikartaksi. Voit klikata värin keskeltä ruudukkoa ja vaihtaa värin sävyastetta. Voit vaihdella väripaletin värien paikkaa ja voit muokata värisävyjen saturaatiota ja valoisuutta. Lukon kuvasta voit lukita värisävyn. Helppoa eikös vaan ja kun olet sommitellut värejä riittävästi, niin voit tallentaa väripaletin itsellesi. Se tapahtuu kohdasta export tai save.

Hyvä nyrkkisääntö on käyttää vähintään kahta tummaa väriä ja kahta vaaleaa sävyä, loput voit valita siltä väliltä mitkä näyttävät mielestäsi hyvältä. Coolors on hyvä työkalu ja suosittelen tutustumaan kaikkiin sen hyviin ominaisuuksiin.

Nyt sinulla on valmis väripaletti omalle brändillesi.

Shopping Cart
fiFinnish
Scroll to Top