Google Search Console – käyttöönotto

Google Search Consolen käyttöönotto

Tällä videolla kerron, kuinka voit ottaa Google Seach Consolen käyttöön.

Google Search Console (aiemmin nimellä Google Webmaster Tools) on ilmainen Google-palvelu, jonka avulla voimme tarkkailla, miten verkkosivustosi näyttää Googlen silmissä. Ajan mittaan voit nähdä verkkosivustosi virheitä (eli rikkoutuneita sivuja tai huonoja linkkejä), ja voit myös saada tarkempia tietoja hakukoneista löytyneistä hakutermeistä.

Voit esimerkiksi vertailla eri sivujasi ja sen perusteella päätellä mitkä niistä toimivat parhaiten. Tämän jälkeen toteuttaa lisää vastaavanlaisia sivuja. Google Search Console käy läpi verkkosivuasi säännöllisin välein ja ilmoittaa sinulle sähköpostitse, mikäli havaitsee verkkosivuillasi jonkin virheen.

Search Consolesta pystyt näkemään kaikki hakusanat, minkä avulla verkkosivuillesi päädytään ja tämän avulla pystyt lisäämään juuri näitä hakusanoja omille verkkosivuillesi. Näin parannat näkyvyyttäsi Google haussa ja saat lisää kävijöitä verkkosivuillesi.

Google Search Console ei kuitenkaan korvaa Google Analyticsiä.

Katso videoni – Kuinka saat lisää liikennettä verkkosivuille Google Searc Consolen avulla

Katso videoni  – Kuinka otetaan Google Analytics käyttöön?

Mutta on tärkeää, että sinulla on molemmat ja että ne toimivat yhdessä. Etenkin kun ajansaatossa tahdot rakentaa muita hakukoneoptimoinnin työkaluja, avainsana työkaluja tai Google Adwords kampanjoita, niin näistä tulee tärkeitä osia silloin.
Jotta pääset kirjautumaan Google search Consoleen, sinulla tulee olla Google-tili.

Rakenna Oma Brändisi Facebook -ryhmä

Liity mukaan Rakenna Oma Brändisi Facebook -ryhmään yrittäjille. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus oppia markkinoinnista, digitaalisen markkinoinnin työkaluista, automatisoimaan enemmän, säästämään aikaa sekä skaalaamaan liiketoimintaa.

Shopping Cart
fiFinnish
Vieritä ylös